Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis
Bloedafname


010-8930009

Online afspraak maken

Bloedafname

Bloedafname voor uw huisarts of specialist kan bij verschillende locaties in de regio. Bij huisartsencentrum De Cordes is ook een bloedafname punt. Op vastgestelde tijden kunt u er terecht om bloed te laten prikken. Ook kunt u er ander onderzoeksmateriaal (zoals urine of ontlasting) inleveren.

Vanaf 11 mei 2020 kunnen patiënten alleen nog bloed laten prikken op afspraak. Dit geldt voor alle bloedprikpunten van Franciscus Gasthuis Vlietland. Klik hier om online een afspraak te maken of doe het telefonisch via telefoonnummer 010-8930009.

De bloedafname is een onderdeel van het specialisme Klinische Chemie en vormt samen met de vakgebieden Medische Microbiologie en Trombosedienst de afdeling Laboratoria van het Vlietland Ziekenhuis.

De bloedafname wordt uitgevoerd voor huisartsen, verloskundigen, verpleeghuisartsen of medisch specialisten uit de regio Rotterdam-West tot Hoek van Holland.

Voor uw huisarts heeft het laboratorium zijn service uitgebreid. Uw huisarts kan bij het laboratorium verzamelcontainers voor urine en feces bestellen. Het laboratorium bezorgt deze materialen bij de huisarts zodat u deze kunt gebruiken om uw urine of feces op de juiste manier in te leveren bij het laboratorium.

Let u er goed op of u nuchter moet zijn en vergeet het aanvraagformulier niet. Anders komt u wellicht voor niets.

 
Dag Bloedafname & Trombosedienst
Maandag 8:00- 11:30
Dinsdag * 8:00- 11:30
Woensdag 8:00- 11:30
Donderdag * 8:00- 11:30
Vrijdag 8:00- 11:30