Volgjezorg

Regel direct jouw toestemming


Op Volgjezorg kun je toestemming regelen en volgen wat er met jouw medische gegevens gebeurt. Welke gegevens zijn er met jouw toestemming via het Landelijk Schakelpunt gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet je altijd wat er met je medische gegevens gebeurt.


Regel je toestemming
Meer informatie over Volgjezorg


Landelijk Schakelpunt

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgverleners op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgverleners, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie inzien.Als je toestemming geeft, melden je huisarts en apotheken je burgerservicenummer (BSN) aan bij de verwijsindex van het Landelijk Schakelpunt. Kom je bij een andere zorgverlener, dan kan die met je BSN zoeken in de verwijsindex: welke zorgverleners hebben welke medische informatie over jou beschikbaar gesteld? Vervolgens kan die andere zorgverlener de gegevens inzien die hij nodig heeft voor je behandeling.

Voordelen

  • Betrouwbare uitwisseling van je medische gegevens
  • Betere en snellere zorg door betere informatie
  • Veilig en met respect voor je privacy
  • Volgens de wetgeving van nu en straks
  • Je toestemming regelen op Volgjezorg
  • Zien wat er met je gegevens gebeurt op Volgjezorg

Regel direct uw toestemming op volgjezorg.nl


Vragen over het zorgaanbod?

0174-210720


We hebben een ruim zorgaanbod waarin de medisch assistenten en praktijkondersteuners u in veel gevallen al goed kunnen helpen, maar in enkele gevallen dient een huisarts uw klacht te beoordelen.


Veelgestelde vragen