Huisartsencentrum de Cordes

Zorgcentrum officieel geopend - Huisartsen De Cordes

De huisartsen zelf noemen het een FA Hoed: Fysio, Apotheek en Huisartsen Onder Eén Dak, een ander maakte er Hoedje AF van, maar feit is dat het nieuwe ‘huisartsencentrum’ veel meer is dan dat. De Cordes, zoals de praktijk inmiddels officieel heet, herbergt buiten de huisartsen ook de apotheek en een deel van de fysiotherapie van Para-plus.

Afgelopen vrijdagavond stond het centrum voor twee gebeurtenissen in de belangstelling, enerzijds het afscheid van dokter Harm Spijker als huisarts, anderzijds moest het gebouw nog officieel geopend worden: zaken die vrijdag prima gecombineerd bleken te kunnen worden.

Toekomst

Harm Spijker had een week eerder in de Hoekstee al afscheid genomen van zijn patiënten en dat werd een bijzonder druk bezocht gebeuren. Vrijdag nam de scheidend huisarts afscheid van zijn collega’s en andere, vaak zakelijk betrokkenen. Het werd dus ook nu weer een drukte van belang. Wie Spijker en zijn vrouw de hand wilden schudden moesten even geduld hebben want er vormde zich een behoorlijk lange rij. Was men eenmaal binnen kon gelijk een kijkje door het hele gebouw genomen worden, waarbij hapjes en drankjes klaar stonden. Het nieuwe zorgcentrum maakte op alle aanwezigen die het nog niet gezien hadden in ieder geval diepe indruk. De lichte apotheek, de wachtkamer bij de artsen, de artsen-kamers, alles voldoet aan deze tijd en lijkt klaar voor de toekomst.

Harm Spijker ging in zijn toespraak nog in op de totstandkoming van het nieuwe centrum, waarbij de hulp van Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG) die de zaak financieel mogelijk heeft gemaakt. de deelgemeente en het Groene Kruis. onontbeerlijk is geweest.

Officiële opening

Ook apotheker Edwin Wijnants, Aad Mostert van Para-Plus en het FSG hielden nog even een korte toespraak waarin zij in gingen op de tot-standkoming en de ontwikkelingen. Wat bij iedereen wel duidelijk werd is dat men bijzonder tevreden was over de samenwerking. Niet alleen nu de zaak rond is tussen huisartsen. fysiotherapie en apotheek, maar ook tijdens de planning en de bouw door Van Zanten bouw bleek er een uitstekende samenwerking tussen alle betrokkenen te zijn. Het werd vrijdag allemaal duidelijk uitgesproken en mondde dus uit in een officiële opening. waarbij de ‘bewoners’ van het zorgcentrum gezamenlijk een ballon met confetti doorprikten. Dat het doorprikken met een grote injectie-spuit gebeurde. spreek eigenlijk voor zich.

Bron: Hoekse Krant 

Attachment