Huisartsencentrum de Cordes

Pensionering Dr van Dijk - Huisartsen De Cordes

Pensionering Dr van Dijk:

Per 1 januari stopt dokter van Dijk met zijn werk als huisarts om van zijn pensioen te gaan genieten. Van 18 tot 22 december houdt hij een afscheidsspreekuur waarvoor een afspraak gemaakt kan worden bij de assistente.


Afscheidsbrief Dr van Dijk

Beste mensen,

 

Zoals u weet beëindig ik mijn carrière als huisarts in 2018 vanwege mijn pensioen. De meesten van u zijn 15 jaar geleden aan mij “toegewezen” toen ik als vierde huisarts in Hoek van Holland mij vrij vestigde, nadat ik mijn praktijk in Maassluis na een carrière van 20 jaar had beëindigd. Dit was een noodmaatregel die wegens het tekort aan huisartsen noodzakelijk was.

 

Het viel mij niet mee om weer van voren af aan te beginnen, maar uiteindelijk raakte iedereen aan de nieuwe situatie gewend. De tijd in Hoek van Holland is best hectisch geweest met veel praktijkverhuizingen. Aanvankelijk samen met dr de Blooy en dr Spijker samen in het oude Groene Kruisgebouw in Huisartsencentrum “Overduin”, totdat pas tien jaar later en na veel druk van onze kant eindelijk het nieuwe Huisartsencentrum De Cordes kon worden gebouwd. In 2012 en 2013 hebben we tijdelijk in het Bertus Bliekhuis gefunctioneerd. De opening van het nieuwe centrum in 2013 was voor mij de vervolmaking van een ideaal dat ik in Maassluis niet kon bereiken.

 

Vanwege mijn nevenfunctie als een in diabetes gespecialiseerde huisarts heb ik steeds parttime er naast gewerkt en gebruik moeten maken van waarnemers, totdat in 2010 de samenwerking met dr Quartel als vaste waarnemer begon, die nu mijn opvolgster is geworden.

 

De laatste jaren ben ik definitief met dr Quartel gaan samenwerken in een gemeenschappelijke praktijk en ben ik zelf gaan afbouwen ter voorbereiding op mijn pensioen. Ik heb steeds met heel veel plezier in Hoek van Holland gewerkt als huisarts, de contacten met u als zeer prettig ervaren en zoveel mogelijk geprobeerd lief en leed met u te delen. Wij blijven in Hoek van Holland wonen, wij wensen u al het goede toe met dank voor het vertrouwen dat u in mij als huisarts hebt gehad,

 

Adieu,

Mattees van Dijk, huisarts


Persoonlijk bericht

In verband met de naderende pensionering van dokter van Dijk is het mogelijk om een persoonlijk bericht achter te laten bij de balie. Dit mag een krabbel zijn, een gedicht een kaart. Zolang het maar in een A5 insteekhoesje past. In december willen wij dit overhandigen aan de huisarts.

Dokter Quartel

Dokter Quartel zal per 1 januari 2018 de praktijk zelfstandig voortzetten. Ook Cora en Anita, de doktersassistentes, zullen blijven. De bedoeling is dat dokter Quartel 4 dagen per week op de praktijk zal zijn. Voor één dag zal er een waarnemer gaan werken, zodat dokter Quartel één dag thuis kan zijn bij haar gezin.