Huisartsencentrum de Cordes

Let op: Zorgverzekeringen 2020 – Huisartsen De Cordes

Het is weer bijna december, de tijd om te kijken of uw huidige zorgverzekering nog bij uw wensen aansluit.

Graag willen wij u erop wijzen dat het heel belangrijk is om de voorwaarden van uw huidige of nieuwe verzekering te bekijken.

Er zijn namelijk zorgverzekeringen die niet alle zorgaanbieders in de regio gecontracteerd hebben. Als voorbeeld heeft VGZ een contract gesloten met de Stichting-Star-SHL voor eerstelijns diagnostiek en is het voor deze patienten niet meer vergoed om via de huisarts bloed te laten prikken bij het lokale bloedprikpunt in onze praktijk of het bloedprikpunt van het Reinier de Graaf in het Behandelcentrum Westland. Zij zullen bloed moeten prikken bij de Star-SHL, waarvan de dichtsbijzijnde vestiging op dit moment in Maasland is.

Tevens zijn bij diverse zorgverzekeringen het aantal behandelingen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, in de aanvullende verzekeringen verlaagd.

ONVZ gaat vanaf 1 januari niet meer alle merken medicatie vergoeden en zal net als veel andere zorgverzekeringen overgaan op een ‘laagste prijs garantie’. Hierdoor kan het zijn dat uw medicijnen ook bij deze zorgverzekering elke 3 maanden wisselen van merk.

Wij kunnen u niet adviseren wat voor u de beste zorgverzekering is, omdat dit persoonlijk is en elke patient andere verwachtingen van een zorgverzekering heeft. Wel willen wij u met klem aanraden de voorwaarden goed te bekijken voor u een (nieuwe) zorgverzekering afsluit.

Let erop dat wanneer u wilt wijzigen, u voor 31 december uw huidige verzekering moet opzeggen. U heeft dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.