Huisartsencentrum de Cordes

Vakanties van huisartsen en waarneming – Huisartsen De Cordes

Het wordt weer mooier weer, dus ook de vakanties van de huisartsen komen er weer aan.

De komende periode zal een groot deel van de tijd een van de praktijken gesloten zijn omdat de huisartsen afwezig zullen zijn in verband met vakantie. De huisartsen die aanwezig zijn werken een normale dag voor hun eigen patienten en daarbij doet dit jaar op proef één van de huisartsen de spoedwaarneming voor de gesloten praktijk. Dit is alleen mogelijk wanneer u uitsluitend met de waarnemende praktijk belt, als er echt sprake is van een spoedgeval dat niet kan wachten tot de eigen huisarts weer terug is. Hoewel we begrijpen dat het vervelend is als u niet direct met een minder spoedeisende klacht terecht kunt bij een huisarts, hopen we dat u begrijpt dat het voor ons onmogelijk is om het werk voor twee praktijken door één huisarts te laten uitvoeren.

Waarneming in geval van vakantie van de praktijken gedurende deze zomer:

 • Van Vugt > Petri & Heijdra
 • Petri & Heijdra > Van Vugt
 • De Blooy > Quartel
 • Quartel > De Blooy

Tijdens alle spreekuren willen wij zorgen dat de wachtkamer zo leeg mogelijk blijft om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Daarom hebben de artsen om de beurt spreekuur en zijn er dus op een dag minder spreekuurplaatsen dan voorheen. Hiervoor vragen wij van u:

 • Bel altijd van tevoren en kom niet zomaar naar de praktijk. Ook bij een spoedgeval!
 • Kom niet naar de praktijk met luchtwegklachten, ook niet wanneer u voor iets anders wilt langskomen. Samen met de assistente wordt naar een oplossing gezocht om ook dan te kunnen helpen.
 • Maak alleen een afspraak wanneer er lichamelijk onderzoek nodig is. Maak anders een telefonische afspraak met de huisarts.
 • Kom niet te lang van tevoren (maximaal 5 min) of wacht anders in de auto of buiten.
 • Kom alleen of bij kinderen met maximaal 1 ouder/begeleider.
 • Bespreek maar 1 klacht of vraag anders meer tijd aan de assistente om uitloop van de artsen en dus een langere wachttijd te voorkomen.
 • Wanneer u urine wilt inleveren, kunt u thuis alvast een urinebriefje downloaden en uitprinten op https://huisartsendecordes.nl/zorgaanbod/urineonderzoek/. Dit scheelt tijd aan de balie.
 • Verwijsbrieven en bloedprikformulieren worden zoveel mogelijk via beveiligde email verzonden. U hoeft hiervoor geen printer te hebben. Zorg er wel voor dat uw emailadres bij ons bekend is. Geef dit eventueel alvast door via https://huisartsendecordes.nl/praktijkinformatie/wijzig-inschrijving/ of via een mail aan de assistente van uw praktijk: https://huisartsendecordes.nl/praktijkinformatie/team/.

In deze tijd is het extra belangrijk om de druk op alle spreekuren laag te houden en de wachttijd in de wachtkamer zo kort mogelijk te houden om te zorgen dat ook in onze wachtkamer 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Hiervoor zal de assistente meer dan anders uw klachten uitvragen om zo te beoordelen of iets op het spreekuur moet komen of ook door de assistente of huisarts telefonisch opgelost kan worden. Zie ook: https://huisartsendecordes.nl/zorgaanbod/assistenten-en-receptionisten/.

Wij hopen op uw begrip om goede en passende zorg in Hoek van Holland te kunnen blijven leveren binnen de huidige regels en richtlijnen.

Attachment