Huisartsencentrum de Cordes

Update ziekte Dr de Blooy – Huisartsen De Cordes

Tot op heden is dokter de Blooy afwezig vanwege ziekte. Het herstel verloopt zeer moeizaam en de verwachting is dat dokter de Blooy niet meer zal terugkeren binnen de praktijk. Het plan is om de praktijk op termijn over te dragen aan een opvolger. Wie deze opvolger zal zijn, is nu nog niet bekend.

Tot halverwege maart zijn er verschillende waarnemend huisartsen binnen de praktijk werkzaam geweest.
Wij zijn ons ervan bewust dat u op sommige momenten verschillende huisartsen hebt gezien voor dezelfde klacht. Dat zal niet altijd fijn geweest zijn voor u.

Sinds 15 maart zijn dokter Van der Weijden (maandag t/m donderdag) en dokter Heshof (vrijdag) werkzaam in de praktijk. Om ervoor te zorgen dat de waarnemend huisartsen het spreekuur zo goed mogelijk kunnen voorbereiden, is het belangrijk om de volgende praktijkregels met u te delen.

  • U bespreekt uw klacht telefonisch met de assistente. De assistente zal u een aantal vragen stellen om de urgentie van uw klacht in te kunnen schatten. Ook zal de assistente uw hulpvraag noteren en evt. in overleg met de arts bepalen of een spreekuurplek noodzakelijk is. De assistente heeft beroepsgeheim, net als de huisarts.
  • De assistente is bevoegd om zelfstandig een aantal adviezen te geven. Al deze adviezen worden dagelijks besproken met de huisarts en genoteerd in uw dossier.
  • Voor een afspraak worden 10 minuten gepland. Deze tijd heeft de huisarts nodig om met u uw medische klacht te bespreken, onderzoek te verrichten en de vervolgstappen te bespreken.
  • Tijdens een afspraak worden alleen de klachten, welke doorgegeven zijn aan de assistente, besproken. Er is geen ruimte om een 2e klacht te bespreken, indien u deze niet van tevoren heeft doorgegeven.
  • Tips om uw afspraak voor te bereiden zijn te vinden op thuisarts.nl, en https://www.thuisarts.nl/bezoek-aan-huisarts/ik-ga-naar-huisarts-wat-kan-ik-van-tevoren-doen-enverwachten

Er zal geen huisarts in opleiding meer binnen de praktijk werkzaam zijn. Dit betekent dat er een fors aantal afspraakmogelijkheden is komen te vervallen.
Vanwege de corona maatregelen hebben wij nog steeds te maken met een beperkt spreekuur, mede daardoor zijn er minder stoelen beschikbaar in de wachtkamer.

Soms is een afspraak op de praktijk niet nodig. Dan kan er een belafspraak worden gemaakt. Via het patiëntenportaal kunt u een vraag rechtstreeks aan de huisarts stellen middels een eConsult. Een account voor het patiëntenportaal kunt u aanmaken via de website van de praktijk, https://deblooy.uwzorgonline.nl/inloggen-en-registratie/app/.
Nadat uw dossier gekoppeld is aan uw account kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om een eConsult aan te vragen. Ook bestaat de mogelijkheid via een eConsult bloeduitslagen aan u door te geven.

Mocht u nog geen toestemming hebben gegeven voor het LSP (Landelijk Schakel Punt), willen wij u vragen dit alsnog te doen. Elke zorgorganisatie (huisarts, ziekenhuis, huisartsenpost enz.) heeft een eigen digitaal dossier. Deze systemen zijn niet aan elkaar gekoppeld. Mocht u onverhoopt door een huisarts op de huisartsenpost gezien worden, kan deze zonder toestemming niet in uw dossier kijken. Met toestemming voor het LSP kan dit wel. Dit gebeurt via een beveiligde verbinding.
Toestemming kunt u geven via https://www.volgjezorg.nl/toestemming.
Op deze website is ook meer informatie te vinden over het LSP.