Huisartsencentrum de Cordes

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona? – Huisartsen De Cordes

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan met uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd de praktijk bellen.

Ga NIET naar de praktijk toe. Bel uw huisarts!

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

De huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Wij hebben ook nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. Of via videobellen of beveiligde email.

Als blijkt dat u toch naar de praktijk moet komen, dan zorgen wij dat dat veilig kan. Wij zorgen ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doen wij door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Zo zorgen we ervoor dat er nooit teveel mensen tegelijk in de wachtkamer zijn. En worden mensen bij de deur al gefilterd. Mensen met luchtwegklachten worden niet op onze praktijk gezien.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen, zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van de huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. We zullen samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, via videobellen of via beveiligde email.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
  • Bel gerust uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Kom NIET naar de praktijk, maar bel altijd eerst.