Huisartsencentrum de Cordes

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van Corona? – Huisartsen De Cordes

Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan en mag u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.

Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen?

  • U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.
  • Wanneer u een verklaring nodig heeft voor een reis (met vliegtuig of auto), kunt u contact opnemen met KLM Health Services (https://klmhealthservices.com/reisvoorbereiding/coronatest/, 020-6491407) of in Delft: Reiskliniek SGZ (https://www.sgzopreis.nl/)). Daar moet u een vragenlijst invullen en wanneer door het land waar u naar toe reist een Coronatest gevraagd wordt, kan die afgenomen worden. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening.
  • Wanneer u een verklaring nodig heeft omdat uw kind met chronische luchtwegklachten niet naar school of het kinderdagverblijf mag, raden wij u aan contact op te nemen met de GGD Rotterdam Rijnmond (010-4339966). Zij kunnen u helpen en meer informatie geven, maar ook zij zullen geen verklaring voor de school afgeven.

Meer informatie over het afgeven van verklaringen door de huisarts, vindt u op Waarom mag uw eigen arts geen geneeskundige verklaring afgeven