Huisartsencentrum de Cordes

Vaccinatienieuws 16 febr. 2021 – Huisartsen De Cordes

De huisartsen gaan binnenkort starten met het vaccineren tegen het Coronavirus met het AstraZeneca vaccin. Dit vaccin is alleen geschikt voor personen onder de 65.

Het vaccineren zal per regio plaats gaan vinden. Deze week start als eerste de regio Zeeland. Wanneer onze regio aan de beurt is, is helaas nu nog onbekend.

In eerste instantie mogen wij ons personeel vaccineren en zullen patiënten worden opgeroepen die:- geboren zijn in 1956 en 1957- bekend zijn met het syndroom van Down tussen de 18 en 65 jaar- bekend met morbide obesitas (BMI>40) tussen de 18 en 65.

Deze laatste groep zal niet volledig bij ons bekend zijn. Alleen wanneer u een BMI heeft van meer dan 40, laat dat ons dan weten zodat we kunnen controleren of u op de lijst staat of u aan de lijst kunnen toevoegen.
Uw BMI kunt u zelf hier berekenen: https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/bmi

Wanneer de volgende groepen opgeroepen zullen worden is ons niet bekend. Het heeft dus ook geen zin om de praktijk hierover te bellen. Zodra u aan de beurt bent, krijgt u een oproep via ons of via de GGD.