Huisartsencentrum de Cordes

Informatie over spreekuren bij De Cordes in verband met Corona. – Huisartsen De Cordes

In de media is een artikel verschenen waarin huisartsen oproepen om met klachten gewoon de huisarts te bellen. Wij ondersteunen deze oproep. Elke patiënt die hulp nodig heeft, zal bij ons op de best mogelijke manier geholpen worden.

Wel zijn wij voorzichtig in verband met het oplopend aantal besmettingen in onze regio, voor onze maar ook voor uw gezondheid.

Mensen met klachten die mogelijk bij corona kunnen passen, moeten eerst een test door de GGD laten doen. Wanneer zij hier te ziek voor zijn, zal in overleg met de huisarts hier een oplossing voor gezocht worden. Deze patiënten zullen nooit op De Cordes gezien worden, maar alleen thuis of op de speciale Coronapost in Delft.

Dit zorgt voor extra veiligheid van onze patiënten en medewerkers.

Wij moeten ons binnen de praktijk ook houden aan de regels van de Rijksoverheid, waardoor er binnen de praktijk een mondkapje gedragen moet worden en er 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

Door het beperkte aantal plaatsen die we hierdoor in de wachtkamer hebben, doen de huisartsen om en om spreekuur en zijn er minder spreekuurplekken dan voor de Corona pandemie. Wij zullen dan ook indien mogelijk gebruik maken van andere mogelijkheden om patiënten te kunnen helpen; denk hierbij aan uitbreiding van het telefonisch spreekuur, e-consulten, videobellen en/of het beoordelen van huidafwijkingen via foto’s.

Wij zullen zoals gezegd iedereen op de best mogelijke manier proberen te helpen, maar het zal nu niet zo zijn zoals voor de coronapandemie. Met het oog op u en onze veiligheid.

Wij vragen hiervoor uw begrip.